06-245 177 17 elanvitae@gmail.com

Sterven
Het is zwaar om te weten dat je binnenkort zult sterven. Pijnlijk om afscheid te moeten nemen van de mensen die je zo lief hebt. Je weet dat je het leven los moet gaan laten. Vaak zijn de heftige emoties die hierdoor loskomen, ondraaglijk.

Ik kan je ondersteunen in het ervaren van deze emoties. Mijn onverdeelde aandacht geeft erkenning. En erkenning van dat wat er is geeft ontkramping. We ontspannen altijd in de waarheid van wat er werkelijk is; het lot, dat aangeeft dat het leven zal eindigen. Waarheid die je bewust ziet, ontspant, hoe moeilijk die waarheid ook is.

“Wanneer ik helderheid heb over de waarheid …ik ga dood…, dan ligt de keuze voor me om wel of niet die waarheid in mijzelf toe te staan”.

Rouw
‘Verdriet is een wond die om te kunnen genezen aandacht nodig heeft. Verdriet verwerken en beëindigen betekent onze gevoelens open en eerlijk onder ogen zien, ze volledig uiten en loslaten, verdragen en aanvaarden zolang het duurt om de wond te helen. We zijn bang dat als we verdriet eenmaal erkend hebben, we erdoor verpletterd worden, maar het tegendeel is waar. Verdriet dat bewust ervaren wordt, lost op. Verdriet dat niet geuit wordt is verdriet dat tot in het oneindige voortduurt’.
(uit: Tibetaanse boek van leven en sterven van Sogyal Rinpoche)

Tijdens de behandelingen ga ik mee in jouw proces. Ik loop een stukje mee op jouw pad. Ik ben daar waar jij bent, als steun en toeverlaat. Ik geef je de ruimte om je pijn te ervaren. Ik laat je volledig in je waarde.

Voetmassage tijdens stervensbegeleiding en rouwverwerking betekent in elke fase een verrijking. Elke liefdevolle aanraking tijdens de massage biedt een diepgaande ondersteuning. Het natuurlijke verloop van het leven en van het sterven wordt gemakkelijker, vloeiender en meer ontspannen.

Als je meer wilt weten over de behandelingen of je wilt eerst kennismaken dan kun je altijd contact met mij opnemen. Als je het gevoel hebt dat ik de juiste persoon ben om je in dit proces te begeleiden dan wil ik dat graag mogelijk maken.