06-245 177 17 elanvitae@gmail.com


Chinflex is een heel andere methode dan de Westerse reflexzonetherapie. De Chinese methode combineert  de reflexzones met de meridiaanbanen en acupunctuurpunten. Het onderbeen en de knie worden  altijd meegenomen in de massage waardoor er een goede doorstroming op gang komt en het effect van de behandeling groter wordt. Men gebruikt totaal andere massagegrepen dan in de Westerse methode. Het grote succes van Chinflex massage ontstaat doordat in een massage twee systemen gecombineerd worden:

  • de zones op de voeten worden gemasseerd. Het hele lichaam, dus alle organen, spieren en weefsels, wordt weerspiegeld  in de voeten. Door de zones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan. Hierdoor kan het orgaan beter gaan functioneren
  • de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd (meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien)

Lichaam en geest komen volledig tot rust en de energiedoorstroming in het lichaam wordt gestimuleerd. Na afloop voelt men zich ongekend ontspannen, fit en vitaal.
Bij de Chinflex massage gebruik ik altijd olie.